Marksizam i socijalističko samoupravljanje 1

Naslovnica
Školska knjiga, 1989 - Broj stranica: 328
1 Recenzija
Recenzije se ne potvrđuju, ali Google provjerava ima li lažnog sadržaja i uklanja ga kad ga otkrije

Što ljudi govore - Napišite recenziju

Recenzije se ne potvrđuju, ali Google provjerava ima li lažnog sadržaja i uklanja ga kad ga otkrije
Izvješće korisnika/ca - Označi kao neodgovarajuće

I morao je biti predmet. I morao se tako zvati. Kao knjiga. Međutim...umjesto da ekipa zavrsi na Golom otoku, Lepoglavi ili slicnim ljetovalistima, autori su uspjeli prošvercati ispred nosa vlastodršcima nešto što su kasnije, puuuno godina kasnije htjeli uvesti kao predmet pod nazivom humanizam ili slicno. Sto nam je i trebalo. Ne indoktrinacija, niti vjeronauk, niti mejtef....ili nesto slicno. Trebao nam je predmed koji ce nas uciti da postanemo kozmopoliti. Da na svijet gledamo šire, s više tolerancije, zafrkancije, informacije...
I danas, nakon svih tih godina, cuvam tu knjigu, makar nikom nije jasno, kad vidi naslovnicu s fotomontazom radnika s glavom Karla Marxa, cemu to, i zasto to ne bacim.
Dobra stara "Ne procjenjuj knjigu po koricama"...izmedju korica krije se hrpa stvari koje su i danas primjenjive u prosvjeti. Cesto je uzimam u ruke i listam. Procitam tablicu politicarske frazeologije ne bih li nasmijao djecu i unuke. Moja dragocjena knjiga, uspomena i poklon Antuna Vujičića, najdragocjenijeg profesora u srednjoj skoli. Kojem zam zahvalan za mnogo stvari, hrpetinu poduke.
Ne znam kako bi tekstovi prvog izdanja funkcionirali u danasnjoj srednjoj skoli. Mnoge ne bi trebalo micati. Mozda niti jedan. Ne znam. Bio sam zauzet previse svojom provesijom. Morat cu to provjeriti ponovo u mojoj dragoj knjizi. Topla preporuka za kupovinu iste.
Amer Ahmetasevic
bivsi ucenik 16. (sada 18.) gimnazije
Zagreb
 

Bibliografski podaci