ars ANDIZETUM: Riznica projekata kreativne industrije Instituta Andizet

Naslovnica
Andizet - Institut za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji, 20. tra 2018. - Broj stranica: 62
2 Recenzije
Recenzije se ne potvrđuju, ali Google provjerava ima li lažnog sadržaja i uklanja ga kad ga otkrije
Ars Andizetum oprimjeruje važnost ekonomskih istraživanja industrije u nastajanju te načine na koji se kreativni proizvodi sektorski diverzificiraju. Koristeći se interdisciplinarnim metodama, djelo daje definiciju i okvir kreativne industrije te prezentira kreativne eksperimente autora publikacije. Promišlja se značenje kreativne industrije kao generatora razvoja ekonomije i društva u cjelini te se promiče djelovanje njezinih dionika. Pritom je Ars Andizetum djelo koje čitanje pretvara u multimedijski doživljaj te je istodobno još jedan u nizu inovativnih projekata Instituta Andizet.

Publikacija Ars Andizetum rezultat je četverogodišnjega rada Andizeta – Instituta za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji osnovanoga s nakanom udruživanja znanosti i umjetnosti. Istraživački napori primijenjeni su u polju (kreativne) industrije koja se još uvijek nalazi u procesu formaliziranja.

Publikacija Ars Andizetum znanstveni je i umjetnički eksperiment čiji se rezultati opisuju u većem broju publiciranih znanstvenih i stručnih radova. Do sada neobjavljeni uvidi rezultiraju definicijama značajnim za kreativnu industriju i po prvi put objavljuju se u ovoj publikaciji koja je u digitalnom obliku besplatna za preuzimanje.
 

Što ljudi govore - Napišite recenziju

Na uobičajenim mjestima nismo pronašli nikakve recenzije.

Uobičajeni izrazi i fraze

O autoru (2018)

Jasna Horvat. Znanstvenica u trajnom zvanju redovite profesorice, teoretičarka kulture, književnica i multimedijska umjetnica. Djelatnica je Ekonomskog fakulteta u Osijeku, osnivačica Instituta Andizet i idejna začetnica Kreativne riznice. Prozni izričaj Jasne Horvat ostvaren u bogatu opusu književna kritika označuje terminom Ars Horvatiana te ga određuje uspješnim spojem znanosti i umjetnosti na tragu oulipovske prakse. Nagrađivana je za svoj znanstveni i književni rad: nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za književnost (2010.), Pečat grada Osijeka za osobita ostvarenja na području književnosti (2011.), Državna nagrada za znanost (2017.).

Josipa Mijoč. Znanstvenica je, producentica i teoretičarka kulture. Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku sudjeluje u izvođenju nastave na većem broju kolegija. Višegodišnja je predsjednica Instituta Andizet u okviru kojeg je pokrenula i vodila veći broj projekata među kojima se ističe Kreativna riznica. Producenticom je multimedijskih projekata usmjerenih na ostvarivanje inovativnih umjetničkih praksa temeljenih na kulturnoj baštini. Istraživački rad usmjerava na znanstvena istraživanja korisna akademskoj zajednici, ali i dionicima sektora kreativne industrije. Državnom nagradom za znanost nagrađena je 2017. godine.

Ana Zrnić. Znanstvenica je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Predsjednicom je Instituta Andizet od 2018. godine. Zbog doprinosa Kreativnoj riznici dobitnicom je Dekanove nagrade (2014./2015.) te Državne nagrade za znanost 2017. godine. Voditeljica je multimedijskih projekata Instituta Andizet te asistentica režije hepeninga Vilijun. Posjeduje razvijene vještine komuniciranja s javnošću i financijskog upravljanja kulturnim projektima.

Bibliografski podaci