O Google pretraživanju knjiga
Pregled
Razmišljanja i mišljenja
Opća pomoć

Partnerski program
Za izdavače i autore
Pridružite se odmah
Pomoć za partnere

Knjižnični program
• Pregled
Knjižnice partneri
Pomoć za knjižničare

Knjižnični program Google pretraživanja knjiga - Napredni kartični katalog svjetskih knjiga

Surađujemo s nekoliko velikih knjižnica kako bismo njihove cjelokupne zbirke uključili u Google pretraživanje knjige i korisnicima prikazali informacije o knjigama u obliku kartičnog kataloga te, u mnogim slučajevima, i nekoliko isječaka odnosno rečenica u kojima se pojam pretraživanja nalazi u kontekstu.

Kako izgleda Knjižnični program Google pretraživanja knjiga?
Kad kliknete na rezultat pretraživanja knjige iz Knjižničnog programa vidjet ćete osnovne podatke o knjizi, a u mnogim slučajevima i nekoliko isječaka - rečenica u kojima se pojam pretraživanja pojavljuje u kontekstu. Ako su za knjigu istekla autorska prava, moći ćete pogledati i preuzeti cijelu knjigu. U svim slučajevima, vidjet ćete veze koje vode na internetske knjižare u kojima možete kupiti tu knjigu i knjižnice u kojima je možete posuditi.

Potpun prikaz
Prikaz isječka
Pregled nije dostupan

Kako biste pogledali ove stranice i naučili više o značajkama Google pretraživanja knjiga, pogledajte naše Zaslonske isječke.

Koji je cilj ovog projekta?
Cilj Knjižničnog programa je jednostavan: olakšati pronalaženje relevantnih knjiga - točnije, knjiga koje ne možete pronaći nikako drugačije, kao što su one koje se više ne tiskaju - uz istovremeno poštivanje autorskih prava izdavača i autora. Naš je cilj suradnja s nakladnicima i knjižnicama na izradi opsežnog, virtualnog kataloga kartica koji se može pretraživati za knjige na svim jezicima koji može pomoći korisnicima u pronalaženju novih knjiga, a nakladnicima u pronalaženju novih čitatelja.

©2011 Google - Početna - O Googleu - Pravila o privatnosti